Eerste vaststelling: Draaien tot het niet meer draait!


Bij een groot deel van de aangeboden reparaties bleek een mindere focus op onderhoud, een te lang wachten met plaatsing van nieuwe lagers en gebrek aan monitoring de oorzaak te zijn. In diverse gevallen draaiden de aandrijvingen te lang met een lekkende dichting, lekkage meestal als gevolg van te grote lagerslijtage. Er werd mee gewerkt totdat de aandrijfgroep niet meer draaide.
Daardoor konden we veel gevolgschade vaststellen. Die secundaire schade had mogelijks vermeden kunnen worden indien predictief/preventief werd gehandeld.
In een tandwielkast en motorreductor ondervinden de lagers slijtage, waardoor er meer en meer speling ontstaat. Daardoor ontstaat scheve dracht van de vertanding met mogelijks pitting en/of tandbreuk tot gevolg, ...
In ons programma van 'duurzaam ondernemen' geven we duidelijk aan dat deze wijze niet de duurzaamste is. Zie daarvoor onze leaflet.

Wij willen graag samen met onze klanten gaan voor preventief/predictief, ja zelfs pro-actief onderhoud om op die manier de industrie draaiende te houden.
Door te besparen op preventief onderhoud hebben we reeds zeer veel gezien dat dit slechts een besparing is op zeer korte tijd.
Wenst u daarover graag meer info, neem dan zeker contact op met ons.

Preventief en predictief onderhoud kan zeer ruim worden bekeken, zie onze leaflet over online bewaking, waar we temperatuur, olie en trillingen opvolgen.

Interesse?
Neem gerust contact op met onze verkopers en ontvang een gratis 3D bulls Eye (Schroefdraad) of een temperatuurstrip (temperatuurbereik 0-75°C/60-90°C).